ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ: Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη – Παλία Ηλεκτρική, Πάφος – Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 11 π.μ. – 12:30 μ.μ.

diadrastiki.jpg

Μια παιχνιδιάρικη, ποιητική περιπλάνηση στων παιδιών τις αλήθειες, τα όνειρα και την ειρήνη.

Η Δήμητρα Σωκράτους παρουσιάζει μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες την ποιητική της συλλογή για παιδιά «Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» σε εικονογράφηση του Χαράλαμπου Επαμεινώνδα. Μια ονειροφανταστική περιδιάβαση στη ζωή των παιδιών με όλα της τα ωραία μα και τα δύσκολα.

Η συλλογή περιλήφθηκε στη μικρή λίστα επικρατέστερων έργων για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά στην Κύπρο (εκδόσεις 2017).

Βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (Διαγωνισμός Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα, 2016) ξεχωρίζοντας «για την πρωτοτυπία, την παιγνιώδη διάθεση των στίχων και τη χαρά της ζωής που θέλουν να μεταδώσουν τα ποιήματα στα παιδιά, παρουσιάζοντας καθημερινά, ανάλαφρα αλλά και σοβαρά θέματα, με ειλικρίνεια, ευθύτητα και βαθιά κατανόηση της ψυχοσύνθεσης του παιδιού».

Επίσης, έλαβε το βραβείο »Βιβλίο της Χρονιάς 2017» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) στην Αθήνα. Είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ελεύθερη είσοδος

H αφήγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΦΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (16-18 Νοεμβρίου 2018, Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής Πάφου) του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου και της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/363164584430152/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s