Μήνυμα από Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων – για προειδοποιητική στάση εργασίας της ΠΟΕΔ 21/9/16

logotypo-pagkyprias

Μήνυμα από Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Θέμα: Συμμετοχή Συνδέσμου Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων στην προειδοποιητική στάση εργασίας της ΠΟΕΔ την Τετάρτη 21/9/2016.

Αγαπητοί γονείς,

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σας ενημερώνουμε ότι η Συνομοσπονδία μας είναι κάθετα εναντίον της απόφασης του Συνδέσμου Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Κύπρου.

Η προειδοποιητική στάση εργασίας που κατέρχεται η ΠΟΕΔ αφορά την αδικαιολόγητη υποστελέχωση που παρατηρείται σε δημόσια δημοτικά σχολεία και δημόσια νηπιαγωγεία, πράγμα το οποίο δεν υφίσταται στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία. Στην προειδοποιητική στάση εργασίας συμμετέχουν μόνο εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις τάξεις της ΠΟΕΔ. Εμείς ως Συνομοσπονδία στηρίζουμε σθεναρά την στελέχωση των Σχολείων και Νηπιαγωγείων και το συγκεκριμένο αίτημα της ΠΟΕΔ μας βρίσκει σύμφωνους.

Θέση της Συνομοσπονδίας μας όμως είναι ότι τα αιτήματα μπορούν να κερδηθούν με τον διάλογο και όχι με στάσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούν αχρείαστα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς.

Ο Σύνδεσμος Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Κύπρου με αυτή του την κίνηση καταχράται το δικαίωμα της απεργίας αφού μπορεί να συμπαρασταθεί στην ΠΟΕΔ με πολλούς άλλους τρόπους οι οποίοι δεν θα υποβάλουν τους γονείς στην διαδικασία εξεύρεσης τρόπων παραλαβής των παιδιών τους πριν την κανονική λήξη των μαθημάτων τους.

Η κίνηση αυτή θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα αφού αρκετοί γονείς θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους για να μπορέσουν να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα Νηπιαγωγεία.

Ως εκ τούτου το θέμα θα απασχολήσει την ολομέλεια της Συνομοσπονδίας μας στην επόμενη συνεδρία και θα συζητηθεί η λήψη μέτρων αφού κατά την γνώμη μας η πιο πάνω ενέργεια αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα από μέρους των κοινοτικών νηπιαγωγών.

Ενημερώνουμε τους Συνδέσμους Γονέων ότι όσοι εκπαιδευτικοί προβούν στη συγκεκριμένη στάση εργασίας, οι ώρες που θα απουσιάζουν από τις εργασίες τους θα αφαιρεθούν από το μισθολόγιο τους εφόσον ο σκοπός της προειδοποιητικής στάσης εργασίας δεν αφορά τις Νηπιαγωγούς που εργοδοτούνται στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s