Μαθητές του Λυκείου και Τεχνικής Πόλης Χρυσοχούς δημιούργησαν το πρώτο έξυπνο γραμματοκιβώτιο στο ΚΟΣΜΟ ..!!

03.jpg

Εννέα παιδιά του Λυκείου και Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς της επαρχίας Πάφου, είχαν την απίστευτη έμπνευση να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά καινοτόμο και πρωτοποριακό προϊόν. Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Junior Achievement, όπου μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται μια εταιρία, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το πρώτο παγκοσμίως έξυπνο γραμματοκιβώτιο, με σκοπό να κάνουν την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη.

Η ιδέα της εταιρίας ξεκίνησε εξαιτίας ενός προβλήματος που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, όταν ο πατέρας του γενικού Διευθυντή, ο οποίος διαθέτει εξοχική κατοικία στην επαρχία Λευκωσίας, χωρίς να το περιμένει είχε αντιληφθεί όταν πήγε χριστουγεννιάτικες διακοπές το Δεκέμβριο ότι το γραμματοκιβώτιο του ήταν γεμάτο από γράμματα (Λογαριασμούς).

Ο άνθρωπος δεν ήξερε που να απευθυνθεί και ήταν στην δυσάρεστη θέση να πληρώσει επιπλέον φόρο επειδή είχε καθυστερήσει με τους λογαριασμούς.

Έτσι όταν ο γενικός Διευθυντής αφηγήθηκε την ιστορία στην ομάδα του, είχαν όλοι σκεφτεί πως σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό, είτε συχνά, είτε σπάνια. Ακούγοντας λοιπόν για το πρόγραμμα Junior Achievement έλαβαν συμμετοχή με αποτέλεσμα να βοηθήσουν όλοι στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

 

Με τη βοήθεια της καθηγήτριας τους Αννίτας-Ιωάννας Ταλιώτου και του Μέντορα τους Ντίνο Συμεωνίδη, δημιούργησαν την SΝ-Βox, μια πρωτοπόρα επιχείρηση με το απλό σλόγκαν «Το γραμματοκιβώτιο που μιλά με το κινητό σου».

Στην αρχή η ιδέα των παιδιών ήταν, με κάποιο τρόπο να ενημερώνει τον καταναλωτή για τα εισερχόμενα γράμματα του.

Κατέληξαν τελικά σε τρεις επιλογές ώστε ο ίδιος ο καταναλωτής να μπορεί να αγοράσει το προϊόν που χρειάζεται: (1) ένα απλό sensor που τοποθετείται εύκολα απ’ τον χρήστη στο υφιστάμενο του γραμματοκιβώτιο και ανάβει φως LED μόλις κατατεθεί ένα γράμμα, (2) ένα έξυπνο γραμματοκιβώτιο με ενσωματωμένο φως LED, σε ποικιλία εντυπωσιακών χρωμάτων και (3) ένα υπέρ-έξυπνο γραμματοκιβώτιο το οποίο στέλλει μήνυμα στο κινητό ή στο email του χρήστη μόλις κατατεθεί ένα γράμμα.

Τα μέλη της ομάδας αναγκάστηκαν να ωριμάσουν γρήγορα και να μάθουν πολλά για την ανάπτυξη και διαχείριση μιας εταιρίας.

Έχοντας έρθει σε επαφή με διάφορους πελάτες και αγοραστές, μέσω έρευνας της αγοράς και της έκθεσης του Junior Achievement στις 9 του Απρίλη 2016, οι μαθητές-επιχειρηματίες θεωρούν την επιχείρηση τους πλέον σαν μια κανονική επιχείρηση με στόχους και μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Βέβαια αυτό είναι λίγο δύσκολο μιας και τα παιδιά είναι ακόμη ανήλικα, αλλά όπως φαίνεται έχουν φτιάξει σχεδιάγραμμα δραστηριοτήτων και έχουν αναθέσει αρμοδιότητες αναλόγως με τη θέση του καθενός στην εταιρία.

Η SΝ-Βox αποτελείται από εννέα μέλη: τον Γενικό Διευθυντή Γεώργιο Χ’Νεοφύτου, την Διευθύντρια Οικονομικών Κασσάνδρα Αθανασίου, τον Διευθυντή Marketing Αλέξανδρο Αγαθοκλέους, την Διευθύνων Σύμβουλο Πετρούλα Ηροδότου, τις Διευθύντριες Πωλήσεων Θεοπίστη Γεωργίου και Μιχαέλλα Αθανασίου, τους Διευθυντές Παραγωγής Ιωάννη Χ’Νεοφύτου και Ναθαναήλ Μιχαήλ και τέλος τον Διευθυντή Ανθρώπινου δυναμικού Γιάννη Μελή.

04.jpg

 

05.jpg

«Στόχος της εταιρίας είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη με χαμηλό κόστος προς την εταιρία αλλά και προς τους καταναλωτές» δήλωσε ο Διευθυντής Marketing Αλέξανδρος Αγαθοκλέους. «Θέλουμε να νιώθουμε ότι με κάθε γραμματοκιβώτιο που θα αγοράζει ο καταναλωτής, η ζωή του θα γίνεται πιο εύκολη με μείωση στα καθημερινά προβλήματα, όπως είναι το άγχος της άφιξης σημαντικών γραμμάτων ή λογαριασμών και η ταλαιπωρία του καθημερινού έλεγχου του γραμματοκιβωτίου».

Φυσικά, σκοπεύουν στο μέλλον να επεκταθούν και στο εξωτερικό μιας και δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτή η πρωτοποριακή ιδέα. Με τα σωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Instagram και Twitter, οι οποίες είναι δωρεάν εφαρμογές και σχεδόν το 90% του πλανήτη χρησιμοποιεί επί καθημερινής βάσης, προωθούν το προϊόν τους χωρίς καθόλου κόστους διαφήμισης προς το παρόν.

Ο κόσμος έχει αντιδράσει πολύ θετικά με το προϊόν της SN-Box, με διάφορα θετικά σχόλια και ερωτήσεις να παραλαμβάνονται καθημερινά στο προσωπικό email της εταιρίας, snboxteam@gmail.com.

«Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, τόσο από την πόλη μας όσο και από άλλες επαρχίες, που είναι σημαντική επιβεβαίωση για την ανάγκη που υπάρχει στην αγορά για το έξυπνο μας γραμματοκιβώτιο.

Είναι όμως και μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς τους ίδιους, που καταφέραμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου», δήλωσε η Διευθύντρια Οικονομικών Κασσάνδρα Αθανασίου.

Η εταιρία των νεαρών επιχειρηματιών, SN-Box, είναι τώρα σε φάση έρευνας και ενίσχυσης του προϊόντος τους. Στοχεύει στην βελτίωση του επιχειρησιακού της μοντέλου για να σταθεί στο ύψος της σαν μια κανονική Κυπριακή εταιρία, ασχέτως του νεαρού της ηλικίας τους.

07.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s