Ο Δήμος Πάφου στην ″Ώρα της Γης″ – Εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος έξω από το Δημαρχείο !!!

Image

Στο πλαίσιο της πολιτικής του για ενεργό υποστήριξη κάθε προσπάθειας η οποία στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και θέλοντας να προαγάγει στην τοπική κοινωνία το μήνυμα ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας είναι υπόθεση όλων των κατοίκων του, ο Δήμος Πάφου θα συμμετάσχει γι’ άλλη μια χρονιά στην παγκόσμια δράση ″Η Ώρα της Γης″, η οποία φέτος ορίστηκε στις 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου θα διακοπεί μεταξύ 8.30 μ.μ. και 9.30 μ.μ. η φωταγώγηση των δημοτικών κτιρίων, περιλαμβανομένου του Δημοτικού Μεγάρου και των πιδάκων στον κυκλοφοριακό κόμβο παρά το Παφιακό Στάδιο και τον κυκλοφοριακό κόμβο στη συμβολή των Λεωφόρων Τάσσου Παπαδόπουλου και Αναβαργού.

Το σβύσιμο των φώτων έξω από το Δημοτικό Μέγαρο θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στην παρουσία του Δημάρχου Πάφου κ. Σάββα Βέργα και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει συμβολικό άναμμα κεριών και θα διανέμονται δωρεάν συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (χαμηλής κατανάλω-σης). Την εκδήλωση στηρίζουν το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου.

Η ″Η Ώρα της Γης″ είναι μία παγκόσμια εκστρατεία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (World Wildlife Fund : WWF) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ολοένα και αυξανόμενης κατανάλωσης ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, καλούνται όλοι οι πολίτες του κόσμου όπως στις 23 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ., κλείσουν τα φώτα των υποστατικών τους για μιαν ώρα ως έμπρακτη συμβολή στην προσπάθεια για ανακούφιση της Γης από την υπερκατανάλωση και την κατά-στροφή των ενεργειακών πόρων.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τα οργανωμένα σύνολα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της Πάφου στο σύνολό τους όπως στηρίξουν έμπρακτα τη δράση ″Η Ώρα της Γης″, συσκοτίζοντας τα υποστατικά τους στις 8.30 μ.μ. για μιαν ώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s