ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΟ ΛΟΙΖΙΔΗ – ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

Image

Όνομα: Εύρος Λοιζίδης
Ηλικία: 38
Επάγγελμα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Ιδιότητα/τες: Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου; 

Θα μπορούσα να πω ότι με χαρακτηρίζει η πειθαρχία και η ισορροπία. Είμαι σταθερός χαρακτήρας, με την απαιτούμενη θεωρώ αντοχή, προκειμένου να ανταπεξέλθω μέσα από τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντά κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Θα με χαρακτήριζα ως ένα αξιόπιστο άτομο, συνεσταλμένο, με ευαισθησίες, φιλοδοξίες και δυνατή θέληση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας είναι για σένα… 

Πέραν από συμμετοχή, θεωρώ ότι είναι ταυτόχρονα και ανάληψη ευθύνης στην ευρύτερη πολιτιστική, κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου μας. Μέσα από το Συμβούλιο, μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράσω τόσο τους προβληματισμούς μου όσο και τις απόψεις μου σε σχέση με τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η νεολαία αλλά και να συμβάλω με τον δικό μου τρόπο, στην από κοινού προώθηση τους.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Πάφου τι πιστεύεις ότι θα ήταν καλό να γίνει στην πόλη μας; 
Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση, πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους νέους που θα αφορούν κυρίως την ενασχόλησή τους κατά τον ελεύθερο τους χρόνο με την προαγωγή, την ανάπτυξη ως επίσης και την καλλιέργεια του αθλητισμού, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης ως επίσης και του εθελοντισμού.
Από πλευράς υποδομής, θεωρώ ότι η δημιουργία μία πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη μας, θα συνέβαλε ως μέτρο άμβλυνσης στο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Πάφος από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της.

Ποίες οι αγωνίες και οι φόβοι σου για το αύριο…

Όπως κάθε άνθρωπος που δεν έχει μάθει να ζει μόνο για το σήμερα, είναι λογικό να αισθάνομαι κι εγώ, την αμφιβολία και την αγωνία για το άγνωστο μέλλον. Ιδιαίτερα με τις υφιστάμενες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία αλλά και τις επιπτώσεις αυτής, στην κοινωνία ευρύτερα. Το επίπεδο ανεργίας όπως καταγράφεται σήμερα με τις εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις, σίγουρα με προβληματίζει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Ευελπιστώ ωστόσο, ότι με την πάροδο του χρόνου αλλά και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, να περιοριστεί σημαντικά.

Θα πρότεινες σε άλλα άτομα να ασχοληθούν με τα “κοινά” της επαρχίας μας και γιατί;

Ασφαλώς και θα το έκανα καθώς θεωρώ ότι η ενασχόληση με τα κοινά, δεν είναι χόμπυ αλλά υποχρέωση, για όλους. Ο άνθρωπος που δεν επιθυμεί να εξελιχθεί σταδιακά σε ένα «καρκινικό κύτταρο», μέρος ενός οργανισμού που ασθενεί, έχει κατά την άποψη μου, και την υποχρέωση να επιδιώξει την όποια συμμετοχή του στα κοινά της επαρχίας μας. Η ενασχόληση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι εκτιμώ ένα λειτούργημα και προσφορά προς τον συνάνθρωπο παρά «τρόπος επιβίωσης».

Image

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s